• Isännöitsijät: Taloyhtiölainojen saaminen on vaikeutunut myös isoissa kaupungeissa

    Taloyhtiöiden on entistä haastavampaa saada taloyhtiölainaa korjaushanketta varten, ilmenee Isännöintiliiton jäsenilleen tekemästä kyselystä. Isännöitsijöiden vastauksista kävi ilmi, että rahoitushaasteet eivät koske vain muuttotappioalueita. Artikkeli Isännöitsijät: Taloyhtiölainojen saaminen on vaikeutunut myös isoissa kaupungeissa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

  • Isännöinnillä keskeinen rooli asumisen ilmastovaikutusten vähentämisessä

    Asuminen on liikkumisen ohella isoin suomalaisten kotitalouksien hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Taloyhtiön hallituksen päätöksillä ja isännöinnin energia-asioiden asiantuntemuksella on iso vaikutus kaikkien asukkaiden hiilijalanjälkeen. Artikkeli Isännöinnillä keskeinen rooli asumisen ilmastovaikutusten vähentämisessä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

  • Kotitalo: Remonttirahoitus kiristynyt, taloyhtiön remontteja rahoitetaan henkilökohtaisilla lainoilla

    Taloyhtiölainoitus ei ole enää mutkatonta, eikä remonttirahoitus varmaa. Sen on huomannut Jyväskylän Yrityskonsultit Oy:n isännöitsijä Anu Heimala, joka kertoo kokemuksistaan Kotitalon laajassa talousjutussa. Viimeistään nyt osakkaiden kannattaa ryhtyä varautumaan uudenlaisen remonttirahoituksen aikaan. Se voi tarkoittaa muun muassa oman, henkilökohtaisen lainan ottamista. Artikkeli Kotitalo: Remonttirahoitus kiristynyt, taloyhtiön remontteja rahoitetaan henkilökohtaisilla lainoilla julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.