Pirkanmaan Laatuisännöinti Oy toivottaa rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!

Joulu ja uusivuosi – muistutus jätteenkeräyksestä ja turvallisuudesta:

Muistutamme asukkaita, että jätepisteeseen tulee viedä vain ne jätteet, jotka sinne kuuluvat. Muilta osin tulee jätteet viedä asianmukaisiin kierrätyspisteisiin.

Joululahjojen lahjapaperit kuuluvat sekajäteastioihin. Jouluruokailun jätteet, kuten ruuantähteet, kahvinsuodattimet, kinkun rasva, paperiset lautasliinat ja joulukukat, kuuluvat biojätteeseen. On tärkeää muistaa, että kinkun rasvaa ei saa kaataa viemäriin, vaan se tulee jähmettää ja pakata tiiviisti esimerkiksi maitotölkkiin tai kääriä talouspaperiin ja viedä biojätteeseen. Uudenvuoden juhlien tinat tulee viedä lähimpään ongelmajätekeräykseen. Uudenvuoden vialliset raketit kerätään rakettien myyjien omiin keräyspisteisiin uuden vuoden jälkeen ja palaneet jäähtyneet tulitteet tulee kerätä seuraavana päivänä sekajäteastiaan.

Joulukuuset tulee viedä viimeistään 12.1.2024 jätepisteen viereen, josta jätehuolto noutaa ne. Joulukuusta ei saa pakata esim. jätesäkkeihin.

Kynttilöitä tai lyhtyjä ei saa jättää palamaan vartioimatta parvekkeille/ terasseille tai huoneistoihin. Parvekkeilla/ terasseilla tulee myös pitää huoli, että kynttilää poltetaan turvallisesti lyhdyssä, joka on asetettu palamattomalle alustalle tai riippumaan ja on sillä tavoin kiinnitetty, ettei kynttilä pääse esimerkiksi tuulessa liikkumaan. On myös hyvä varmistaa huoneiston palovaroittimien toiminta ennen joulua. Palovaroittimien toiminnan tarkastaminen on asukkaan vastuulla. Jatkossa, vaikka kunnossapitovastuu siirtyy taloyhtiölle 1.1.2026 alkaen, asukkaan vastuulla on siitä huolimatta ilmoittaa palovaroittimien vioista, pariston loppumisesta ja laitteen testaamisesta.

Muistutamme myös, että mahdollisen sähkökatkon aikana hanasta tuleva kuuma vesi voi olla poikkeuksellisen kuumaa, joka luo palovammariskin käyttäjälle ja saattaa vaurioittaa putkistoa. Älä laske mahdollisen sähkökatkon aikana kuumaa vettä hanasta.

Rauhallista joulunodotusta toivottaen Isännöinti
Pirkanmaan Laatuisännöinti Oy